Jarní probuzení

26. 3. 2019 / Aktuality

V zimě jsme zpomalili a ponořili se do sebe. Teď přirozeně přecházíme do jara, kdy uskutečňujeme věci, které jsme si přes zimu naplánovali. K tomu v nás potřebujeme prostor, kde by mohl příval jarní energie proudit. Dnes s vámi otevřeme okna, vyvětráme zimní myšlenky a vytvoříme prostor nové energii. Příjemná zpráva je, že pro tyto tipy nemusíte chodit daleko. Vybrali jsme pro vás 6 nejlepších produktů z Rynečku. Všechny jsou vyráběné v naší manufaktuře, čímž vám zaručujeme kvalitu a regionální původ. Bylinky jsou pěstované na našich pláních ve Velkých Karlovicích, ručně sbírány v horách a namíchány bylinkářkou, která dává do své práce celé své srdce.

Jarní detox

Tento čaj vám pomůže tělo po zimě správně nastavit a detoxikovat. Je namíchán z šalvěje ananasové, tymiánu, smilu italského, máty peprné, meduňky, oregana, květu černého bezu a petržele. Kombinace a správný poměr těchto bylinek vás obrní proti stresu, pochmurné náladě a hlavně podpoří pročištění jater. U jater totiž začíná většina obtíží. Při problémech s akné, migrénami, cévami či alergiemi vyzkoušejte právě tento jarní detox. Po pročištění je pak lidský organismus kreativnější, člověku se zrychlí metabolismus a srší novou energií. Díky této energii budete odolnější vůči neduhům.

Domácí čaj

U čajů ještě chvíli zůstaneme a doporučíme vám novinku na našich poličkách. Říká se, že v jednoduchosti je krása a u bylinek to platí dvojnásob. Obyčejné rostlinky kolem nás v sobě skrývají elán a kondici, kterou právě v tomto období potřebujeme. Čaj jsme namíchali z maliníku, řebříčku, ostružiníku, brusinky a borůvky. Pití této bylinné směsi vám pomůže ke zvýšení vylučování vody ledvinami a odvodnění organismu. Tato voda s sebou odplaví toxiny a škodlivé látky. Čaj vás zároveň osvěží. Užijete si krásný den a pak usnete klidným a relaxačním spánkem.

Rakytník plod

Zapomenout na poklad v podobě oranžových kuliček bychom si nedovolili. Rakytník pro svůj obsah vitamínů chrání organismus, udržuje cholesterol na uzdě, podporuje trávicí systém, průchodnost cév a má také další příjemnou schopnost, kterou ocení zejména ženy hubnoucí do plavek a nastávající maminky - zlepšuje pružnost kůže a její vitalitu. Mimo to obsahuje také vitamin B, který je v určitých životních fázích ženy nepostradatelný.
Bylinný čaj je chutné kombinovat s rakytníkovou šťávou. Zeptejte se v Rynečku, velice rádi vás nasměrují a poradí.

Silymarin

Z dílny NaturProdukt pro vás máme učiněný zázrak. Díky mikronizaci extraktu ostropestřce jsme docílili většího účinku. Tento doplněk stravy obnovuje poškozené jaterní buňky a zlepšuje jejich činnost. Ostropestřec nejenže regeneruje játra a odplavuje z ní veškeré tuky, ale také nám pomáhá s trávením, čištěním organismu a udržuje hladiny cukru v krvi pod kontrolou.

Švédský elixír

Spojili jsme výběr bylin s našimi jablíčky z Velkých Karlovic, a dali tak vzniknout jedinečnému elixíru. Calvados výrazně podpoří účinky jasanu manového, hořce žlutého, andělky lékařské, zázvoru a myrhy. Elixír napomáhá správné funkci střeva a dobrého trávení. V Rynečku mu říkáme elixír mládí a po zimě krásně doplní hořčiny do těla.

 

Švédské bylinky a švédský čaj

Pro maminky, děti a všechny, kteří nemohou alkohol máme elixír bez alkoholu ve formě švédských bylin, nebo nálevových sáčků švédského čaje. Kromě dobrého trávení, udržení pozitivní nálady a povzbuzujícím účinkům vám pomůže také k udržení správné kyselosti žaludku.

Očista mysli

Nejvyšší čas je také přestat myslet na trápení a zdánlivě nevyřešitelné problémy. Pak totiž vaše energie mizí v nenávratnu dřív, než stihnete říct Ryneček. Duševní hygiena jde s tělesnou očistou ruku v ruce. Přijďte si k nám do Pasta & Café Romana vychutnat se svými blízkými limonády a bylinné čaje z vlastní zahrádky, a na chvíli si odpočinout od všedních starostí. Momentálně můžete okusit například levandulové nápoje, nebo  nápoje z okvětních lístků růže. Těšit se můžete na bezovou a mátovou limonádu.

 

K lepší náladě vám určitě pomůže návštěva Rynečku. Martinka svou dobrosrdečností a laskavým úsměvem dělá den krásnější. Poradí vám a ještě vás vybaví správnými doplňky stravy na doma. Tak směle k nám,

těšíme se na vás!

 

Vaše Pasta & Café Romana a Ryneček