Rodinný oběd jako příjemný rituál

17. 12. 2018 / Aktuality

Jistě to znáte, celý týden se sotva vidíte, snídáte při cestě do práce a večer jste zase všichni unavení tak, že na nějaké vyvařování není čas.

Víkend je jediný čas, kdy se s celou rodinou usadíte u stolu, pojídáte každý to, co vám chutná, povídáte si, sem tam ukradnete sousto jídla z talíře svého partnera a hlavně, nikam nespěcháte. Prostě se bavíte.

Společné stravování utužuje vztahy, protože se spojí dvě krásné věci: jídlo a lidská blízkost. Člověk je odjakživa společenský tvor a tak se cítí šťastnější i u tak běžné činnosti jako je jídlo. Obzvláště, když je obklopen lidmi, které miluje.

Víme, že takové hodování obnáší spoustu úsilí v přípravě i následném úklidu, a tak jsme tento Family Concept přenesli na náš stůl. Získáte více času i energie na společné chvíle. Co taková společná procházka lesem na dobré trávení místo mytí nádobí?

Ta je k nezaplacení. Pohodlně se usaďte v naší restauraci a nerušeně si vychutnejte jak jídlo, tak čas strávený se svými blízkými.

Kuchaři pro vás vykouzlili toto neodolatelné menu.

Polévky
1,3 l Pomodoro
(Italská rajčatová polévka, domácí bazalkové pesto, krutony)
1,3 l Hovězí vývar s játrovými knedlíčky a domácími nudlemi

Hlavní chody
Pečené kuře na středomořský způsob
(1 ks kuřete cca 1,6 kg, mini brambůrky, žampiony, červená cibule, šalotka, česnek, tymián, citrónová šťáva, baby karotka)
Pražma královská v solené krustě s grilovanou zeleninou a bagetkou
(4 ks pražmy - cca 1,6 kg, mořská sůl, vaječné bílky, zelenina na grilu, bagetka)
Paela s mořskými plody
(500 g rýže Carnaroli, 400 g slávky, krevety, kalamáry, směs z chobotnic, malých slávek a sépiových kroužků, rajčata, bílé víno, šafrán)
Steakový tác
(200 g kuřecí prsíčko, 300 g hovězí steak Striplion, 250 g vepřový steak z plemene Duroc, 250 g steak z vepřové krkovice, 400g grilované zeleniny)

Dezerty
Můžete nakombinovat různé varianty dle naší nabídky z chladící vitríny

Láká vás představa pochutnat si s rodinou na tak lahodném menu? Rezervujte si stůl alespoň 7 dní dopředu na telefonním čísle +420 592 750 140, nebo prostřednictvím e-mailu info@pasta-romana.cz

Těšíme se na vás!

Vaše Pasta&Café Romana