Naši dodavatelé

Suroviny nakupujeme od poctivých výrobců a pěstitelů. Přečtěte si jejich příběh...

Pasta Romana

Pasta Romana

Základ jídelního lístku v PASTA & CAFÉ ROMANA tvoří prvotřídní těstoviny značky Pasta Romana, které kombinujeme s našimi domácími omáčkami.

Proč právě Pasta Romana?

Tyto výběrové těstoviny nám přišly do cesty vlastně náhodou. Jsme rádi za tuto cestu a s velkou pokorou jsme ji přijali. S vlastníky Pasta Romana máme společnou filozofii, lásku k přírodě. Všichni preferujeme ekologické BIO zemědělství a chov zvířat. Pasta Romana je navíc stejně jako my rodinným podnikem. Firma s italskými kořeny působí na trhu již přes 30 let.

Kvalita začíná u surovin

Pro výrobu těstovin Pasta Romana jsou používány vybrané suroviny od osvědčených dodavatelů. Všechny suroviny se zpracovávají ručně, šetrným manufakturním způsobem, s důrazem na čerstvost. Tím nejlepším na těchto těstovinách jsou jejich lahodné náplně. Ty se vaří dle klasických tradičních originálních receptur a v těstovinách je jich opravdu hodně, ostatně podívejte se na fotografie...

Díky zastoupení této prémiové značky se zabýváme i distribucí do vybraných restaurací a výběrových obchodů. Prozatím začínáme jen se třemi druhy, sortiment ale budeme postupně rozšiřovat. V našem malém bistru můžete těstoviny nejen ochutnat, ale také zakoupit. V nabídce máme rovněž mražené balíčky.

Peter Moriggl

Peter Moriggl a jeho tyrolský špek

Peter hospodaří více než 20 let. Od malých sedláků v horách vykupuje mléko, z něhož vyrábí sýry a tyrolský špek. Ten si u nás můžete objednat v nabídce pod názvem "Prkénko – věšák" a třeba pak odnést s sebou na snídani či svačinu.

Klášterní officína Kuřim

Klášterní officína Kuřim

Klášterní officína Ing. Marka Motyčky navazuje na tradici středověkých lékáren. Jejím posláním je znovuobjevit pro lidi kouzlo zapomenutých receptur. Hlavní část sortimentu tvoří bylinné sirupy slazené fruktózou, bylinné likéry (z nichž nejznámější je zřejmě Benediktinský), iontové nápoje, džemy, omáčky. U každého bylinného výrobku jsou uváděny jeho léčebné účinky, popř. dávkování. Ze sortimentu Klášterní officíny si můžete u nás i něco zakoupit. Nepřekonatelná je například Šípková omáčka.

Vinařství Rodina Kölbelova

Vinařství Rodina Kölbelova

Již po tři generace se Kölbelovi věnují pěstování a zpracování révy vinné. Syn František začal v posledních letech zpracovávat hrozny z Kyjova-Sliny i z pronajatých vinohradů v Kostelci a Strážovicích. Vinařství tvoří vína podle vyzrálosti hroznů a v závislosti na kvalitě ročníku se snahou o vytváření charakteru odrůdy. Při řezu se dbá na to, aby kvalita hroznů byla nadřazena nad kvantitou. V roce 2015 vytvořili novou řadu NATUR. Jedná se o vína s minimem zásahů při výrobě, bez taninů, enzymů a s minimem síry. Ocení je zákazníci hledající originalitu.

Dr. Munzinger: ovocné řezy

Dr. Munzinger: ovocné řezy

Dr. Munzinger GmbH & Co. KG je rodinnou firmou, kterou před více než 30 lety založil Dr. Bernd Munzinger v bavorské alpské zemi. Mnozí znají jeho proslulé ovocné řezy, které byly již tehdy k dostání exkluzivně v lékárně! Obsahují výhradně přírodní ovoce jako např. sultánky, sušená jablka, meruňky, banány, manga, ananas a fíky. Šetrné zpracování dle vysokých standardů kvality IFS Food certifikace garantuje nejlepší možný příjem velmi cenných obsahových látek, bez přídavku konzervačních prostředků.

Alternativní káva

Alternativní káva

Káva je nápoj, který si určitě zaslouží naši pozornost. Je jako víno nebo čaj. Cesta, než se dostane k nám do šálku, je dlouhá a je na ní mnoho faktorů, které ovlivňují výslednou kvalitu a chuť nápoje. Začíná to semínkem, odrůdou kávy, místem, kde se pěstuje, způsobem, jakým se zrno oddělí od dužniny, způsobem pražení a končí to samozřejmě přípravou. Byla by škoda neocenit namáhavou práci všech ostatních před námi a kávu zavrhnout jen proto, že jsme její chuť dosud nepochopili nebo odbyli její přípravu.

V PASTA & CAFÉ ROMANA vidíme za každým upraženým zrnkem kávy kus práce druhého člověka, který se přičinil s tím nejlepším úmyslem. Proto se snažíme ke každé kávě přistupovat individuálně. Nesrovnávat ani nehodnotit, která je lepší. Dobré jsou všechny. Každá svým způsobem.

Projekt Microlot Challenge

Kávy, které v PASTA & CAFÉ ROMANA nabízíme, pocházejí z menších farem, které se dědí již po generace. Odtud putují do pražírny Supremo. Pražírna si každým rokem vybírá a ověřuje kvalitu kávových zrn a poté úrodu převeze do Německa a napraží pod jménem rodinné farmy. To mimo jiné také znamená, že se tato káva řadí do kategorie Fair Trade, Direct Trade a Bio. Nepraží se průmyslově, ale každý den. Káva, která se k vám dostává, je tedy vždy čerstvě napražená. Zelená zrnka se uchovávají ve speciální místnosti, kde se každý den kontroluje teplota a vlhkost.

Microlot je pak výběrová káva z mini produkce malých plantáží. Jedná se o úzkou elitní řadu, která ostatní převyšuje. Jde o kávu, které si farmáři cení nadevše a která činí pěstitele jedinečným a originálním. Microlot je netradiční odrůda a opravdový skvost.

Dobrá káva je výsledkem dílčího nadšení a zaujetí všech. Farmáři pracují tvrdě, protože kvalita kávy je otázkou rodinné cti.

Co je alternativní káva?

Pro kávy microlot máme připravený alternativní způsob přípravy. Kávu vám připravíme v konvích dle nákresů: k dispozici máme Karlsbader konev, Soft brew konev, Dripper (V60) nebo Vacuum pot (laboratorní nádoba). V pákovém kávovaru vám můžeme z malých farem káv připravit El Capitan, Verona (excelentní káva k zákusku nebo dezertu) nebo Potenza Verde.

SÍTIO DA TORRE

Káva pochází z Brazílie od farmáře jménem Alvaro Antonio Pereira Coli. Alvaro rozvíjí svou vášeň v pěstování a nyní se zaměřuje výhradně na speciality. Není divu, že získal již několik ocenění včetně poháru Excelence. Sítio da Torre je velice jemná, vzdušná káva s nasládlejší chutí, bez výrazné acidity. Je vhodná pro ty, kteří mají rádi oříškové chutě a chtějí slabší kávu bez mléka.

  • 100% arabica, bio, microlot

TRES BARRAS

Káva pochází z Brazílie od farmáře Joseho Wagnera Ribeira Junqueiry. Káva je hutnější, s plným tělem. Je příjemně sladká s čokoládovou chutí. Je vhodná pro milovníky výraznějších chutí. Farma získala již několik ocenění Cup of Excellente. 

  • 100% arabica, bio, microlot

DON LUIS

Káva pochází z Kostariky/West Valley od farmáře Dona Luise. K jeho statku se lze dostat jen na koni. Svahy, na kterých zraje jeho báječná arabica, jsou velmi strmé. Luis se zaměřuje na to, jak vypěstovat zvláštní kávu. Jeho káva má výraznější chuť, je nugátově sladká a dohlazená chutí pražených mandlí. Je vhodná pro ty, kteří chtějí zkusit něco přiměřeně odvážnějšího, trochu kořeněného, s plnou chutí.

  • 100% arabica, bio

A sortiment káv budeme samozřejmě rozšiřovat. Nechte se překvapit.

Mamma tea: bylinky z Beskyd

Základem je pěstování bylin a jejich sběr ve volné přírodě Beskyd a následné zpracování do podoby sypaných čajových směsí z bylin a ovoce. Šetrným a smysluplným využíváním místního přírodního bohatství lze ukázat krásu naší země.

Proto čaje Mamma Tea nejsou jen lahodným nápojem, ale také upomínkou na návštěvu Beskyd nebo České republiky.

Azorentee | Chá Gorreana: čaje z Azorských ostrovů

Čaje špičkové kvality pěstované na nejstarší a v současnosti jediné čajové plantáži v Evropě na ostrově São Miguel (Azory).

Zde se pěstuje tento nádherný výrobek, který je od roku 1883 čajem. Od té doby je zachovávána původní tradice Orientu, které jsou v této rodině již pět generací.