Sous-vide je náš standard
Sous-vide (čti sú-víd) je název z francouzštiny a znamaná "ve vakuu". V gastronomické praxi pak představuje šetrný a vynikající způsob přípravy pokrmů (zpravidla masa). Princip je v podstatě jednoduchý.
Sous-vide (čti sú-víd) je název z francouzštiny a znamaná "ve vakuu". V gastronomické praxi pak představuje šetrný a vynikající způsob přípravy pokrmů (zpravidla masa). Princip je v podstatě jednoduchý.
Na sedmdesát nadšených návštěvníků jsme mohli vidět během benefiční akce POP Academy. Hlavním hrdinou byl ovšem Petrík Ivaničko, mladý bojovník, který vlivem vrozené choroby postrádá schopnost vývoje lebečních kostí. V určitých časových intervaech proto musí podstoupit tzv. kranioplastiku, aby se lebka přizpůsobila růstu mozku. Jediné pracoviště, které tyto náročné operace provádí, je nemocnice v Morristownu v New Jersey. Náklady jedné operace dosahují v přepočtu cca 4,5 milionu Kč. A my se snažíme Petrikovi formou sbírky pomoci.
Koncert u nás v Pastě pod hlavičkou POP Academy dne 27.6. 2019 n...
S rodokmenem nebo bez, všechno jedno. Důležité je, že se u nás pejskům líbí.
OCHUTNEJTE SVĚTOVOU NOVINKU NA TRHU Jako první přicházíme s formou „běžných“ těstovin, obohacených prospěšnou látkou, zvanou beta-glukan. Beta-glukan, jako specifický polysacharid, je vědci celého světa podrobně zkoumán od poloviny padesátých let minulého století. Postupně bylo zjištěno, že oplývá výraznými schopnostmi podpory nespecifické odezvy organismu proti působení cizorodých nebo patogenních bakterií a virů. Díky spojení Beta-glukanu a těstovin se nám podařilo vytvořit chuťově vynikající potravinu, navíc povznesenou k další úrovni podpory odolnosti již ve střednědobém horizontu.
Byť se venku střídá počasí jako na apríla, vůni nového období lze jen stěží přehlédnout. Pomyslné klepání jara na naše dveře nás probouzí ze zimního spánku, abychom načerpali energii z nového života, očistili tělo, mysl a domov. V dnešním článku se budeme věnovat prvním dvoum, s tou poslední si pak jistě poradíte hravě sami.
„Přišla láska a udělala můj život hezčím. Naplňuje mé srdce výjimečnými věcmi, andělským zpěvem a divokými představami.” To se zpívá v jedné z mnoha písní. Láska se časem vyvíjí a abychom ji mohli opěvovat i po mnoha letech, přinášíme pár tipů, jak ji okořenit.
Proto, aby měl člověk dostatek energie pro všechny životní plány a jejich uskutečnění, potřebuje, aby jeho tělo spolupracovalo. Normální je prostě cítit se dobře. Přinášíme vám několik tipů, po kterých si na vás nachlazení a rýma netroufne.
Všichni u nás v Pastě milujeme rodinné nedělní obědy. Chvíle, kdy se usadíme k jednomu stolu, vyprávíme si zážitky a popichujeme se, jsou k nezaplacení. Setkání s nejbližšími je zpravidla o radosti, o úsměvech a o lásce. Důležitým faktorem vytváření sounáležitosti je také dobré jídlo a pití. Společné hodování je spolehlivě stmelujícím prvkem. Čas plyne příjemně líně, stoly jsou plné mís, podnosů, hrnců, talířků, a vy si nabíráte, na co máte zrovna chuť.
S lehkou nadsázkou můžeme říci, že taková bobulka rakytníku je jako růže mezi trním. A možná ani nejsme daleko od pravdy. Výjimečně prospěšné plody jsou ukryty ve směti trní, jako by nám sama rostlinka dávala najevo, že jestli chceme těžit z jejích pokladů, musíme pro to něco obětovat.
Že květiny mluví nejkrásnějším jazykem světa, je pravda odvěká. Pomáhají nám vyjádřit naše myšlenky a pocity. Mimo to přinášejí do pokrmu zvláštní originalitu karnevalem chutí a barev. Jen se podívejte.