Co víte o Smart Pasta Naturprodukt?

29. 6. 2019 / Aktuality

OCHUTNEJTE SVĚTOVOU NOVINKU NA TRHU
Jako první přicházíme s formou „běžných“ těstovin, obohacených prospěšnou látkou, zvanou Beta-glukan. Beta-glukan, jako specifický polysacharid, je vědci celého světa podrobně zkoumán od poloviny padesátých let minulého století. Postupně bylo zjištěno, že oplývá výraznými schopnostmi podpory nespecifické odezvy organismu proti působení cizorodých nebo patogenních bakterií a virů. Díky spojení Beta-glukanu a těstovin se nám podařilo vytvořit chuťově vynikající potravinu, navíc povznesenou k další úrovni podpory odolnosti již ve střednědobém horizontu.

 

SMART PASTA Naturprodukt jsou těstoviny, vhodné pro každého, kdo je schopen pozřít sousto a netrpí alergií na obilný lepek či vajíčka. Zajímavý benefit mohou tedy získat nejen exponované osoby (těžce pracující nebo sportovci), ale i děti, dospívající nebo senioři, rekonvalescenti nebo jinak oslabení jedinci.

SMART PASTA Naturprodukt jsou těstoviny chutné i stravitelné stejně jako běžné těstoviny, protože přidaný Beta-glukan je chuťově i barevně neutrální. Doba přípravy se rovněž nijak neliší od přípravy běžných těstovin. Důležité je ale vědět, že podle zkušenosti našich kuchařů je vhodné každé „hnízdo“ Smart pasty vařit cca jednu minutu, než se je pokusíte rozmotat vidličkou nebo vařečkou. Vyhnete se tak skutečnosti, že se delší tagliatelle rozlámou na menší kousky, ovšem jedná se jen a pouze o estetické hledisko. Co je ale oproti běžným těstovinám přece jen jiné, je skutečnost že v každé porci 100 g těstovin v suchém stavu nyní garantujeme 100 mg ceněného Beta-glukanu.

Jak Beta-glukan v těle funguje?

Existuje přímá souvislost mezi obsahem Beta-glukanu a aktivitou té části imunitního systému, který má na starosti nespecifickou imunitu. Jedná se o makrofágy, které mají jeden stěžejní úkol - fagocytózu. Fagocytóza je proces zajišťující pohlcení a zpracování cizích, nefunkčních, mrtvých či nemocných buněk. Je to nejstarší imunitní děj, který lze nalézt už u nižších živočichů. V případě zánětu, který může probíhat i skrytě uvnitř těla, je makrofág většinou první buňka imunitního systému, která se dostává na místo, zánětem postižené. Provádí tam rychlou a nespecifickou reakci na škodlivinu. Teprve posléze se do místa zánětu dostávají buňky, zajišťující specifickou reakci. Z toho důvodu je žádoucí, zcela přirozeným způsobem, pomocí Beta-glukanu v těstovinách, podporovat aktivitu makrofágů. Je to nenávykový a velice elegantní proces, který pomáhá zachovat plné zdraví a přitom mít gurmánský zážitek z dobrého jídla.  

V čem spočívá SMART efekt těstovin s Beta-glukanem?

Naprostá většina procesů v těle probíhá nezávisle na našem vědomí. Imunitní systém v tomto ohledu není žádná výjimka. Nespecifická imunita je hlídač, policajt, který jako vůbec první ví, kde se v těle tvoří zánět nebo kde proniky cizorodé látky. Tato reakce probíhá prakticky v reálném čase, detekce je blesková a makrofágy se aktivizují mnohem dříve, než bychom pouhou imunitní výstrahu vůbec byli schopni zaregistrovat moderními měřícími přístroji. Jako všechny živé organismy, i makrofágy mohou být vyčerpány, unaveny, když jim překotným životním stylem nedopřejeme čas na regeneraci. Beta-glukan představuje pro makrofágy ideální zdroj paliva, aby jejich aktivita byla vysoká i při hektickém způsobu života. Tím, že SMART PASTA Naturprodukt se jako běžné těstoviny musí vařit, zvyšuje se stravitelnost obsaženého Beta-glukanu 2-3x. Proto je fajn, být skutečně SMART díky pravidelné konzumaci SMART PASTA Naturprodukt.

Kde si mohu SMART PASTA Naturprodukt pořídit?

Obohacená potravina SMART PASTA Naturprodukt představuje jeden z výrobků Rodinné manufaktury Naturprodukt v Havířově–Suché. Dodržování těch nejpřísnějších hygienických podmínek během výroby je samozřejmostí, stejně jako skutečnost nulového obsahu dalších přidaných látek, mimo organické mouky z tvrdé italské pšenice, vaječných žloutků a právě Beta-glukanu. Během krátké doby s tento jedinečný výrobek získal řadu příznivců právě pro spojení lahodné poživatiny a prospěšné látky. SMART PASTA Naturprodukt lze najít na pultu farmářského obchodu Ryneček Natur v Havířově, ve vybraných lékárnách a zdravých výživách, nověji si je možno ji objednat přes internetový obchod www.ryneceknatur.cz. SMART PASTA Naturprodukt je rovněž v nabídce a la carte restaurace Pasta&Café Romana v Havířově.

Dobrou chuť!