Probuďte svého muže

30. 8. 2018 / Aktuality

Všichni máme na zemi podobnou míru času, po kterou navazujeme nová přátelství, opouštíme staré lásky, budujeme rodinu, postavení v práci a tvoříme sami sebe. Padá na nás stres, starosti, radosti a uplynulá léta, která se podepisují jak na naši tváři, tak uvnitř našeho organismu.

Přirozeným procesem lidského těla je stárnutí, a ať už jde o fyzickou sílu, zdravotní stav, nebo schopnost reagovat, čas neubíhá všem lidem stejně. Každý orgán v těle stárne svým vlastním tempem a to tempo je závislé na mnoha proměnných. V tomto článku se budeme speciálně věnovat našim mužům a jejich orgánům.
Přibývajícími léty neslábnou jen jejich svaly, rychlost metabolismu, stav cév či schopnost redukovat cholesterol. Stává se, že muži v nejlepších letech intuitivně pociťují, že ubývají síly a klesá výkonnost i v soukromé oblasti.

Mnoho mužů sahá po moderních přípravcích na zlepšení potence. Tyto preparáty sice povzbudí hned, jenže s sebou nesou určité riziko, především pro muže trpící onemocněním srdíčka. Pro celkové posílení nám je nápomocná příroda, nicméně je důležité jít s ní ruku v ruce dlouhodobě a stabilně. 
Jaké jsou ty nejlepší a nejúčinnější bylinky pro muže? Seznamte se.

Kotvičník zemní
Tato zajímavá rostlinka roste v široké oblasti Asie, Evropy, Afriky i Austrálie.
Získala si naši pozornost, protože z její moci mohou těžit i ženy. Hlavní důvod, proč má zde své čestné místo je, že podstatně zvyšuje pánskou potenci, touhy, radost ze života i hladinu testosteronu. U žen zase zvyšují hladinu estrogenů – hormonů ženské krásy. Díky němu jsou ženy sexuálně přitažlivé, působí mladě, něžně, mají lesklé vlasy a čistou pleť. Také zmírňuje negativní příznaky klimakteria. Mimo jiné také podporuje tvorbu žaludečních šťáv a tím zlepšuje střevní peristaltiku, snižuje hladinu tuků v krvi, rozšiřuje cévy a snižuje krevní tlak.

Maka horská (Peruánský ženšen)
Maka roste pouze v některých částech Peru, zejména ve vysokohorském terénu s kamenitou půdou, ostrými větry a studeným počasím. Jejím hlavním účinkem je povzbuzení a především vyvážení celé hormonální soustavy, pravidelným užíváním zvyšuje sexuální touhu, hladinu pohlavních hormonů a u mužů zvyšuje počet spermií a jejich pohyblivost. Zároveň snižuje míru stresu, úzkostí a krevní tlak. U žen je nápomocná při menstruačních a klimakterických potížích.
Maka je také přínosným zdrojem minerálů a to především rostlinného vápníku, železa, draslíku a jodu. Obsahuje také organickou síru, zinek, mangan, hořčík, fosfor, selen a měď. Co se týče vitamínů, obsahuje vysoký podíl vitaminu C, niacinu, vitamínu B6 a B12. Účinky rostlinky fungují na principu komplexního udržování rovnováhy systému těla. Což je výhoda oproti ostatním substancím, které jsou zaměřeny pouze na jeden jediný symptom. 

Aloisie citronová (Verbena) 
Rostlinka ohromuje svou intenzivní citronovou vůní. Její domovinou je Chile, Argentina, Uruguayi a Peru. Sáhnout po ní můžete při žaludečních obtížích, problémech se zažíváním a při nadýmání.. Nejzajímavější ale je, že příznivě působí na psychiku, zklidňuje mysl, mírní stres, nervozitu a bušení srdce. Využívá se při frigiditě, impotenci a neplodnosti. Dále je nápomocna proti mikroorganismům, jako jsou například některé druhy plísní, pročišťuje a podporuje správnou funkci dýchacích cest. 

Parcha saflorová (Maralí kořen)
Trvalka původem ze Sibiře a Altaje posiluje odolnost organismu, působí proti stresu a dodává tělu energii. Pomáhá v těle snižovat cukr, cholesterol i tuk. Rozšiřuje cévy a pomáhá při léčbě neplodnosti a impotence jak u mužů, tak u žen. Měla by se užívat spíše v dopoledních hodinách, neboť také působí proti únavě a zahání spánek.

Ginkgo biloba (Jinan dvoulaločný)
Prastarý strom rostoucí na území Číny, s lístky tvarem připomínající mozek, má mohutný vliv na kognitivní mozkové funkce. A vzhledem k tomu, že zlepšuje prokrvení mozku, napomáhá tím i správné produkci pohlavních hormonů. Mimo jiné má antioxidační účinky a také rozšiřuje cévy, čímž příznivě působí na krevní oběh a centrální nervový systém.

Představte si, že ve vašem těle, kterým putuje čistá síla přírody, pěstujete silného ducha až do zralého věku. Porozhlédněte se v našem farmářském obchodě Ryneček Natur a pociťte příval energie na vlastní kůži.

Vaše Pasta&Café Romana