4 tipy pro zamilovanější únor

12. 2. 2019 / Aktuality

„Přišla láska a udělala můj život hezčím. Naplňuje mé srdce výjimečnými věcmi, andělským  zpěvem a divokými představami.” To se zpívá v jedné z mnoha písní. Láska se časem vyvíjí, a abychom ji mohli opěvovat i po mnoha letech, přinášíme pár tipů, jak ji okořenit.

O lásce psali umělci písně odjakživa. Slyšíme o vášni spalující a dokonce i život překračující.
Po několikaletém manželství můžeme takovou píseň vnímat poněkud střízlivě. Postupným vývojem lásky se nám může zdát, že vyprchává. Ve skutečnosti se spíš prohlubuje a je jen na nás, abychom tomu druhému znevšednili dny, které jsou jinak všechny stejné. Takový stereotyp většinou provází i povzdech nad nulovou romantikou.

Zamilovaný únor je ideální dobou pro to, abyste zkusili udělat něco jinak. Že vás po tak dlouhé době ve vztahu  už nic nemůže překvapit? Ale kdeže. Když oceníte svého partnera za oporu, nebo jen za to, že vám dokáže vykouzlit úsměv na tváři, jistě vás překvapí i on.

Čím víc lásky dáte, tím víc se vám vrátí.

Růžová koupel
Dopřejte vaší polovičce relaxaci a napusťte vanu, do které přidáte himalájskou sůl. Ta hydratuje a minerály v ní vám dodají energii. Ozdobte sušenými okvětními lístky růže, která navodí tu pravou romantickou atmosféru. Myslete také na sklenku vína a něco ke čtení.

Nápoj lásky
Přírodních afrodiziak a bylinek lásky je celá řada. Příroda nám nadělila například kotvičník, hloh, levanduli, zázvor, ženšen, vanilku, saturejku a kardamon. Z těchto bylinek se mohou stát ingredience nápoje lásky se silnými afrodiziačními účinky.

  • Kardamonový nápoj
    Můžete například smíchat 150 mililitrů zrnkové kávy s jedním gramem mletého kardamomu a lžící medu. Přiložit kartičku s milým vzkazem a pro dnešek na televizi oba zapomeňte.
  • Ženšenové víno
    Do větší nádoby uložte ženšen nebo saturejku, yzop, mátu a třezalku v poměru 2:1:1:1. Zalijte červeným vínem. V pokojové teplotě nechte dva týdny odstát, občas protřepte a pak vychutnejte.
  • Valentýnský čaj
    U nás v restauraci si můžete společně dopřát valentýnský čaj. Připravili jsme jej z kombinace bylin které fungují nejen jako afrodiziakum pro muže i ženy, ale také navodí dobrou náladu. Náš čaj obsahuje růži, ibišek a kotvičník. Růže harmonizují myšlenky, ibišek uvolňuje stres a napětí a kotvičník působí na libido a tím stupňuje vášeň.

Vařte s láskou
Že láska prochází žaludkem věděli už naši předkové a tato moudrost je prověřena časem i všemi vztahy. Kuchyň ukrývá hotové poklady pro naše srdce. Třeba takový rozmarýn, celer, šalvěj, chilli, skořice, kopr, bobkový list a majoránku.
Věnujte si čas pro sebe. Uvařte si, nebojte se jídlo pořádně okořenit a udělejte si krásný večer. Uklidit přece můžete až ráno.

Ještě lepším řešením je nechat si uvařit. Tip na den sv. Valentýna je naše speciální menu. Do 17 hodin máme stoly ještě volné, tak neváhejte a zarezervujte si své místo. Zažijete tak romantické chvíle u výborného jídla a neunavíte se přípravou. Ušetřenou energii pak můžete využít doma při jiných aktivitách.

Kámen od srdce
Pomyslným kamenným srdcem je Růženín. Jeho něžná barva v nás probouzí cit, ženskou něžnost a oddanou lásku. Když jej budete mít u sebe například jako ozdobný náramek, svými vlastnostmi vám pomůže otevřít srdce, posílit a harmonizovat vztahy.


Největším tajemstvím lásky je však lidská blízkost. Samotné doteky, objetí a polibky bez aspirace na pokračování v ložnici, jsou z dlouhodobého hlediska největšími afrodiziaky a kořením vztahu.

Přejeme vám, aby byl každý měsíc zamilovaný stejně, jako únor!

Vaše Pasta&Café Romana