Blog

Sous-vide je náš standard

29. 10. 2019 / Aktuality

Sous-vide (čti sú-víd) je název z francouzštiny a  znamaná "ve vakuu". V gastronomické praxi pak představuje šetrný a vynikající způsob přípravy pokrmů (zpravidla masa). Princip je v podstatě jednoduchý.

NA RYNEČKU NONSTOP

18. 8. 2019 / Aktuality

Náš farmářský obchod Ryneček je Vám od minulého týdne k dispozici 24 hodin 7 dní v týdnu. Spustili jsme totiž platformu on-line nakupování, kde si lze v kteroukoli hodinu vybrat a objednat oblíbené zboží. Náš e-shop najdete na adrese:

http://ryneceknatur.cz

Roztřídili jsme naši nabídku do jednoduše uchopitelných kategorií, ve kterých naleznete vše podstatné, co v kamenné prodejně během otevírací doby. Sortiment čerstvých potravin je lehce omezený, což bude omluvitelné. Málokdo by mohl očekávat, že budeme posílat pečivo nebo mléčné výrobky balíkem tak, aby ke spořebiteli dorazilo ve stejné kval...

Kouzlo snídaně

7. 8. 2019 / Aktuality

V legendárních Postřižinách se snídávalo pivo a vepřový řízek nebo černá káva a suchý chleba. Strýček Pepin si objednával rum. Klasický příklad toho, jak jsme jeden každý různý. Jak máme po ránu jinak nastavené chutě a potřeby. Výživoví specialisté mají o snídaních možná trochu jinou představu, ale o to nejde. Jde o ten pocit. O vůně, o chutě, o potěchu oka. O radost ze začátku nového dne. A také o to, jestli si snídani děláme sami, nebo ji pro nás dělá někdo jiný. 

Ve velkoměstech běžní produktivní lidé začínají den ve snídaňovém baru, kde si koupí misku vloček, černou kávu nebo cappuccino a ...

Koncert pro Petríka

9. 7. 2019 / Aktuality

Na sedmdesát nadšených návštěvníků jsme mohli vidět během benefiční akce POP Academy. Hlavním hrdinou byl ovšem Petrík Ivaničko, mladý bojovník, který vlivem vrozené choroby postrádá schopnost vývoje lebečních kostí. V určitých časových intervaech proto musí podstoupit tzv. kranioplastiku, aby se lebka přizpůsobila růstu mozku. Jediné pracoviště, které tyto náročné operace provádí, je nemocnice v Morristownu v New Jersey. Náklady jedné operace dosahují v přepočtu cca 4,5 milionu Kč. A my se snažíme Petrikovi formou sbírky pomoci.

Koncert u nás v Pastě pod hlavičkou POP Academy dne 27.6. 2019 n...

I pejsky máme rádi

8. 7. 2019 / Aktuality

S rodokmenem nebo bez, všechno jedno. Důležité je, že se u nás pejskům líbí.

Co víte o Smart Pasta Naturprodukt?

29. 6. 2019 / Aktuality

OCHUTNEJTE SVĚTOVOU NOVINKU NA TRHU Jako první přicházíme s formou „běžných“ těstovin, obohacených prospěšnou látkou, zvanou beta-glukan. Beta-glukan, jako specifický polysacharid, je vědci celého světa podrobně zkoumán od poloviny padesátých let minulého století. Postupně bylo zjištěno, že oplývá výraznými schopnostmi podpory nespecifické odezvy organismu proti působení cizorodých nebo patogenních bakterií a virů. Díky spojení Beta-glukanu a těstovin se nám podařilo vytvořit chuťově vynikající potravinu, navíc povznesenou k další úrovni podpory odolnosti již ve střednědobém horizontu.

Jarní probuzení

26. 3. 2019 / Aktuality

Byť se venku střídá počasí jako na apríla, vůni nového období lze jen stěží přehlédnout. Pomyslné klepání jara na naše dveře nás probouzí ze zimního spánku, abychom načerpali energii z nového života, očistili tělo, mysl a domov. V dnešním článku se budeme věnovat prvním dvoum, s tou poslední si pak jistě poradíte hravě sami.

4 tipy pro zamilovanější únor

12. 2. 2019 / Aktuality

„Přišla láska a udělala můj život hezčím. Naplňuje mé srdce výjimečnými věcmi, andělským zpěvem a divokými představami.” To se zpívá v jedné z mnoha písní. Láska se časem vyvíjí a abychom ji mohli opěvovat i po mnoha letech, přinášíme pár tipů, jak ji okořenit.

8 tipů jak posílit svou imunitu

1. 2. 2019 / Aktuality

Proto, aby měl člověk dostatek energie pro všechny životní plány a jejich uskutečnění, potřebuje, aby jeho tělo spolupracovalo. Normální je prostě cítit se dobře. Přinášíme vám několik tipů, po kterých si na vás nachlazení a rýma netroufne.

Rodinný oběd jako příjemný rituál

17. 12. 2018 / Aktuality

Všichni u nás v Pastě milujeme rodinné nedělní obědy. Chvíle, kdy se usadíme k jednomu stolu, vyprávíme si zážitky a popichujeme se, jsou k nezaplacení. Setkání s nejbližšími je zpravidla o radosti, o úsměvech a o lásce. Důležitým faktorem vytváření sounáležitosti je také dobré jídlo a pití. Společné hodování je spolehlivě stmelujícím prvkem. Čas plyne příjemně líně, stoly jsou plné mís, podnosů, hrnců, talířků, a vy si nabíráte, na co máte zrovna chuť.