Blog

Jak na kávu alternativně

8. 5. 2017 / Aktuality

Připravit kávu, to dříve znamenalo ono staré známé „postavit na kafe“. Tedy nalít vodu do konvice, nechat ji projít varem a zalít jí lžičku nebo dvě mletého „standardu“, případně rozpustných granulek. Káva je ovšem snad nejoblíbenějším nápojem na celém světě. Jako taková se tedy v každém koutu planety připravuje trochu jinak. Cíl každého způsobu přípravy je ale vždy stejný – káva musí chutnat. V PASTA & CAFÉ ROMANA jsme si oblíbili tyto čtyři způsoby, které nám chutnají nejvíce.

Podívejte se, jak jsme otevírali

2. 5. 2017 / Aktuality

V úterý 2. května nastal onen dlouho očekávaný den, kdy se PASTA & CAFÉ ROMANA otevřela veřejnosti. Počasí nám sice moc nepřálo, ale o návštěvníky nakonec nebyla nouze.

3 tipy na jarní očistu

27. 4. 2017 / Aktuality

I když si s námi počasí ještě občas pohraje v typickém aprílovém stylu, příroda se probouzí ze zimního spánku. A nejen příroda. Také lidské tělo se připravuje na více slunce a teplejší dny. Právě jaro je ta nejlepší doba na celkovou očistu organismu. V tomto čase je ideální zařadit do jídelníčku právě vyrašené výhonky, mladé listy a čerstvě vykvetlé květy. Tekutiny můžete doplňovat odvarem z bylin, a dopřát si tak třeba čtrnáctidenní detoxikační kúru.

Tajemství medvědího česneku

23. 4. 2017 / Aktuality

Sotva sleze poslední sníh, začnou se ve vlhkých lesích klubat na svět podlouhlé jasně zelené lístky, které postupně vytvoří hustý koberec s charakteristickou vůní. Takto přivolává jaro medvědí česnek, skvělý pomocník v kuchyni a jedna z nejlepších očistných bylin. Tuhle rostlinu znali už staří Slované a v posledních letech znovu získává čím dál větší popularitu. Ostatně má čím.